Bild: Håkan Johansson, Hallands Nyheter för artikel ”Källsjö mejeri öppnar i ny regi”.

VÅR STORY

Noble Crane (NC) är sprunget ur en stark passion för mat och dryck – en kärlek för att dela erfarenheter, upplevelser och en önskan om ett långt och lyckligt liv. I den österländska kulturen symboliserar Crane (trana) just det – ett långt, lyckligt och kärleksfullt liv.

 

Vi brinner för att expandera dina sinnen och värna om vår planet. Nobelt, är vårt nordiska arv och ansvaret vi tar för det vi gör. I jakten på spektakulära och sinnesvidgande upplevelser tar vi ansvar för en hållbar och cirkulär utveckling. Naturliga processer och hållbarhet är ledstjärnor i det vi gör.

 

Ödet, tranor och regnbågar förde oss till halländska bokskogarna och Källsjö. Här håller vi hus för att skapa något som vi menar fattas i livet och på marknaden. Se Källsjö Bryggeri för vidare information.

 

Det här är vår kärlekskaskad till er, varandra och livet
– Skåla och njut!

CULTURED TEA?

Att fermentera te är en tusenårig tradition, som ursprungligt kan härledas från nordöstra Kina 220 BC och som blev känt för sina helande egenskaper. Doktor Kombo, en koreansk läkare, tog med drycken till den japanska kejsaren Ingyō varpå drycken under 1900-talet spreds till Europa och väckte popularitet fram tills andra världskriget. Ransonering av te och kaffe gjorde produkterna till bristvaror och därför minskade förutsättningar till att brygga.

 

Att fermentera te förutsätter att teet sötats med socker eller liknande för att bränsle skall finnas för kulturen. Fermenteringen påbörjas när jäst- och bakteriekulturen tillsatts och de påbörjar sin magiska dans i symbios genom att jäst förbränner socker till alkohol och bakteriekulturen omvandlar alkoholen till olika syror (vin-, äpple-, vinäger-, citron-, glykonsyra), vitaminer, mineraler, nyttig bakteriekultur och naturligtvis fantastisk smak!

 

Kultiverat te skapas genom en helt naturlig process och kräver tex ingen extrahering av alkohol. Vi differentierar våra produkter från kemiskt modifierade hälsoprodukter och benämner därför vårt te som kultiverat te.